page_banner

FAQ

FAQ

Pitakon Kerep

1. Apa sing nyebabake tingkat glukosa getih dhuwur?

Akeh prekara sing bisa nyebabake level glukosa getih dhuwur, nanging apa sing dipangan nduweni pengaruh paling gedhe lan langsung kanggo nambah gula getih. Nalika mangan karbohidrat, awak bakal ngowahi karbohidrat kasebut dadi glukosa, lan iki bisa uga ngundhakake gula darah. Protein, kanthi tingkat tartamtu, kanthi jumlah akeh uga bisa nambah tingkat gula getih. Lemak ora nambah tingkat gula getih. Kaku sing nyebabake nambah hormon kortisol uga bisa nambah tingkat gula getih.

2. Apa bedane diabetes tipe 1 lan tipe 2?

‍Jinis diabetes 1 yaiku kahanan otoimun sing nyebabake awak ora bisa ngasilake insulin. Wong sing nandhang diabetes Tipe 1 kudu nggunakake insulin supaya kadar glukosa tetep ing wates normal. Diabetes tipe 2 minangka penyakit sing bisa ngasilake insulin nanging ora bisa ngasilake cukup utawa awak ora nanggapi kanggo insulin sing lagi diproduksi.

3. Kepiye aku ngerti yen ngalami diabetes?

diabetes bisa didiagnosis kanthi pirang-pirang cara. Iki kalebu glukosa puasa> utawa = 126 mg / dL utawa 7mmol / L, hemoglobin a1c 6,5% utawa luwih, utawa glukosa ing tes toleransi glukosa oral (OGTT). Kajaba iku, glukosa acak> 200 kalebu diabetes.
Nanging, ana sawetara pratandha lan gejala sing nuduhake diabetes lan kudu nggawe sampeyan mikir yen tes tes getih. Iki kalebu ngelak banget, sering buang air kecil, penglihatan kabur, mati rasa utawa tingling saka ekstremitas, nambah bobot lan lemes. Gejala liyane sing bisa ditindakake kalebu disfungsi ereksi ing pria lan periode wanita sing ora teratur.

4. Sepira kerepe sampeyan kudu nyoba glukosa getihku?

Frekuensi sampeyan kudu nyoba getih bakal gumantung marang regimen perawatan sing ana uga kahanan individu. Pedoman NICE 2015 nyaranake supaya wong sing duwe diabetes tipe 1 nyoba glukosa getih paling ora 4 kaping saben dina, kalebu sadurunge saben mangan lan sadurunge turu.

5. Kepiye tampilan level glukosa normal?

Takon perawatan kesehatan sampeyan nyedhiyakake macem-macem gula darah sing cukup kanggo sampeyan, nalika ACCUGENCE bisa mbantu sampeyan nyetel sawetara fitur Range Range. Dokter sampeyan bakal nemtokake asil tes gula getih target adhedhasar sawetara faktor, kalebu:
● Jinis lan keruwetan diabetes
● Umur
● Suwene sampeyan ngalami diabetes
● Status meteng
● Anane komplikasi diabetes
● Kesehatan umume lan anané kahanan medis liyane
American Diabetes Association (ADA) umume nyaranake target tingkat gula getih ing ngisor iki:
Antarane 80 lan 130 miligram saben desiliter (mg / dL) utawa 4,4 nganti 7,2 milimol per liter (mmol / L) sadurunge mangan
Kurang saka 180 mg / dL (10,0 mmol / L) rong jam sawise mangan
Nanging ADA nyathet manawa target kasebut asring beda-beda gumantung saka umur lan kesehatan pribadi lan kudu dipersonalisasi.

6. Apa sing diarani Keton?

Keton minangka bahan kimia sing digawe ing ati, biasane minangka reaksi metabolisme nalika ketosis panganan. Iki tegese sampeyan nggawe keton nalika ora cukup glukosa (utawa gula) sing disimpen dadi energi. Nalika awak ngerteni manawa sampeyan butuh alternatif gula, lemak bakal malih dadi keton.
Tingkat keton sampeyan bisa saka nol nganti 3 utawa luwih., Lan diukur ing millimole per liter (mmol / L). Ing ngisor iki minangka kisaran umum, nanging elinga yen asil tes bisa beda-beda, gumantung saka diet, level kegiatan, lan suwene sampeyan ngalami ketosis.

7. Apa ketoacidosis diabetes (DKA)?

Ketoacidosis diabetes (utawa DKA) minangka kondisi medis sing serius sing bisa nyebabake keton sing akeh banget ing getih. Yen ora langsung dingerteni lan diobati, mula bisa uga koma utawa mati.
Kondisi kasebut kedadeyan nalika sel awak ora bisa nggunakake glukosa kanggo energi, lan awak mula bakal ngilangi lemak kanggo energi. Keton diprodhuksi nalika awak ngilangi lemak, lan keton sing akeh banget bisa ndadekake getih dadi asam banget. Iki sebabe tes Ketone cukup penting.

8. Keton lan Diet

Nalika nerangake ketosis nutrisi lan keton sing tepat ing awak, diet ketogenik sing tepat minangka kunci. Kanggo umume wong, tegese mangan antara 20-50 gram karbohidrat saben dina. Pira saben makronrien (kalebu karbohidrat) sing dibutuhake kanggo macem-macem, mula sampeyan kudu nggunakake kalkulator keto utawa mung konsulat karo panyedhiya kesehatan kanggo ngerteni kebutuhan makro sing pas.

9. Apa asam Uric?

Asam Uric minangka produk sampah awak normal. Mbentuk nalika bahan kimia sing diarani purine rusak. Purin minangka zat alami sing ditemokake ing awak. Uga ditemokake ing pirang-pirang panganan kayata ati, kerang, lan alkohol.
Konsentrasi asam urat sing akeh ing getih pungkasane bakal ngowahi asam kasebut dadi kristal urat, sing banjur bisa akumulasi ing sekitar sendi lan jaringan alus. Celengan kristal urat kaya jarum tanggung jawab kanggo inflamasi lan gejala asam urat sing nyeri.